Instagram: “capture and share the worlds moments”, Deel I

Het eerste social media platform waar ik het over wil hebben is Instagram. Instagram is een applicatie waarmee foto’s gemaakt, bewerkt en gedeeld kunnen worden. Je maakt een foto via je mobiel en kunt deze foto vervolgens bewerken met diverse filters en effecten. Als de foto naar wens bewerkt is kun je deze uploaden op je instagram account, deze foto kan vervolgens door vrienden gezien worden. Instagram is er om de unieke momenten uit het leven te delen met je vrienden op een visuele manier. Tegenwoordig is Instagram verbonden met Facebook, Twitter en Flickr, zo ben je er zeker van dat je zo veel mogelijk mensen bereikt binnen je sociale netwerk.


In deze video komt duidelijk naar voren wat voor impact Instagram heeft gehad op de wereld.

Instagram is opgericht in maart 2010. In 9 maanden tijd is het aantal gebruikers gegroeid van 0 naar 1 miljoen gebruikers. In 2011 is het aantal gebruikers gestegen tot 15 miljoen. Tot april 2012 was Instagram alleen nog maar te gebruiken op Apple apparaten maar hier werd verandering in gebracht. Door de grote toename van Android gebruikers is vanaf april 2012 Instagram ook gelanceerd voor Android en tegelijkertijd gekoppeld aan Facebook. Vanaf toen is de groei geëxplodeerd. Binnen 5 maanden een verdubbeling van het aantal gebruikers naar 100 miljoen. Momenteel heeft Instagram meer dan 150 miljoen actieve gebruikers.

Hier is de groei te zien van Instagram, de groei door de compatibiliteit met Android en de koppeling met Facebook is erg duidelijk te zien.
Hier is de groei te zien van Instagram, de groei door de compatibiliteit met Android en de koppeling met Facebook is erg duidelijk te zien.

Begin oktober 2013 heeft Instagram plannen bekend gemaakt om advertenties te introduceren. Het gaat om een uniek adverteersysteem waarbij adverteerders uitgedaagd worden om de advertenties aantrekkelijk en interessant te maken voor de doelgroep. Op het moment dat een gebruiker een advertentie niet interessant vindt kan de gebruiker dit aangeven samen met een reden. Deze gebruiker zal de advertentie niet meer te zien krijgen en de adverteerder kan de feedback gebruiken om de advertenties te verbeteren.

Dit is hoe een advertentie eruit zal zien. Met het label “sponsored” kun je zien welke foto’s advertenties zijn.
Dit is hoe een advertentie eruit zal zien. Met het label “sponsored” kun je zien welke foto’s advertenties zijn.

Instagram bestaat al sinds 2010 en begint nu pas met de introductie van Advertenties. Je vraagt je dan misschien af hoe een bedrijf als Instagram vóór die tijd geld verdiende. Het antwoord is: “niet”. Social media platforms zoals Instagram worden in eerste instantie door hobbyisten opgezet. Door het platform gratis aan te bieden zonder advertenties kan het aantal gebruikers erg snel groeien, de instapdrempel is namelijk laag. Naarmate het aantal gebruikers hoger wordt stijgt daarmee de waarde van het social media platform. Als het platform vervolgens groot genoeg geworden is, kan dit verkocht worden aan een grote partij zoals Facebook of Google. Deze grote partijen versterken hun productportfolio door deze overnames en maken vervolgens stappen om de overgenomen platforms uit te rusten met een nieuw verdienmodel.

Einde van Instagram, “capture and share the worlds moments”, Deel I

Bronnen:
http://www.businessinsider.com/instagram-2010-11
http://www.emerce.nl/nieuws/150-miljoen-gebruikers-instagram
http://blog.instagram.com/post/64973363225/adsoninstagram
http://www.macstories.net/news/a-look-back-at-instagrams-growth-as-it-hits-100-million-monthly-active-users/

Advertisements
Tagged with: , , , , , , , , , ,
Posted in Social media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: