Vine: in een notendop

Wat Vine is
Vine is een mobiele App van Twitter die begin 2013 gelanceerd is. Momenteel heeft deze videodienst ruim 40 miljoen gebruikers. De app maakt het mogelijk voor gebruikers om korte video’s, van maximaal 6 seconden, te creëren en te delen op social media platforms zoals Twitter en Facebook. Vine heeft zelf ook een tijdlijn waarop filmpjes geplaatst en bekeken kunnen worden. Vine werkt ongeveer hetzelfde als Instagram, maar dan met filmpjes. Het is mogelijk om gebruikers te volgen en er kan gezocht worden op een bepaalde hashtag. Als reactie op Vine heeft Facebook op Instagram de mogelijkheid toegevoegd om ook via Instagram video’s te kunnen plaatsen. Het verschil is echter dat Vine specifiek is ingericht voor video’s en niet voor foto’s.

De enige manier om op Vine video’s up te loaden is door middel van een mobiele telefoon. De app maakt het mogelijk om snel en makkelijk een filmpje te maken van 6 seconden. Er is tegenwoordig ook een webversie beschikbaar waarmee gebruikers hun Vine tijdlijn in de browser kunnen bekijken. De webversie is beschikbaar voor mensen met een Vine- of Twitter-account. In de onderstaande video is te zien hoe de tijdlijn werkt van Vine en hoe makkelijk het is om zelf een filmpje te maken.

Video waarin uitgelegd wordt wat Vine is en hoe het werkt.

Vine voor bedrijven
Veel bedrijven zijn al creatief bezig geweest op Vine. Het is echter wel een uitdaging om binnen 6 seconden een boodschap over te brengen. Vooral de grotere merken zoals: Dove, Red Bull, Taco Bell, Bacardi, etc. zijn effectief op Vine.

Momenteel is het voor bedrijven nog niet mogelijk om op Vine te adverteren. Het is dus belangrijk dat Vine gebruikt wordt in combinatie met andere social media platforms zoals Twitter, Facebook of Google+.

Bronnen:
http://www.nu.nl/tech/3667401/vine-als-webversie-beschikbaar.html
https://blog.twitter.com/2013/vine-a-new-way-to-share-video
http://blog.hubspot.com/blog/tabid/6307/bid/34144/How-15-Real-Businesses-Are-Getting-Creative-With-Vine-for-Marketing.aspx

Advertisements
Tagged with: , ,
Posted in Social media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: