Foursquare: iedereen weet waar je uithangt

Wat Foursquare is
Foursquare is een location-based social media netwerk voor de mobiele telefoon. Door middel van GPS bepaald Foursquare waar de gebruiker zich bevindt en vervolgens kan de gebruiker ‘inchecken’ op een plaats in de buurt. Om het ‘inchecken’ te motiveren is er een game-element gekoppeld aan Foursquare. Door regelmatig in te checken op verschillende locaties kunnen er badges verdiend worden en door bepaalde acties uit te voeren kunnen er niveau’s gehaald worden.

Het idee achter Foursquare is het laten weten aan vrienden waar je je bevindt. Check ins kunnen gedeeld worden op bijvoorbeeld Twitter of Facebook, zodat ook alle vrienden die niet actief zijn op Foursquare kunnen zien waar je uithangt.


Promotiefilmpje van Foursquare

Foursquare kan ook gebruikt worden om op zoek te gaan naar een locatie; dit wordt ook wel de explore functie genoemd. Er kan lokaal gezocht worden op categorieën of op zoekwoorden. Als een gebruiker bijvoorbeeld op zoek is naar een sushirestaurant kan er op sushi gezocht worden. Vervolgens worden alle sushirestaurant in de buurt getoond.

Foursquare voor bedrijven
Bedrijven die gebruik kunnen maken van Foursquare zijn voornamelijk horeca gelegenheden. Veel horeca bedrijven zitten onbewust al op Foursquare. Het is mogelijk voor een individuele gebruiker om een plaats op te nemen in de lijst. Vanaf dat moment kunnen mensen die in de buurt zijn inchecken. Als bedrijf is het mogelijk om deze locatie te claimen. Vanaf dat moment is het mogelijk om te zien wat gebruikers zeggen over je bedrijf en deel te nemen in de conversatie.

Adverteren op Foursquare
Veel Foursquare gebruikers gebruiken de app om te bepalen waar ze naartoe gaan. Door middel van een advertentie kan een bedrijf ervoor zorgen dat de advertentie op de kaart getoond wordt. De kosten voor adverteren gaan op basis van actie. Er hoeft dus niet betaald te worden om de advertentie alleen te tonen.


In dit filmpje wordt het adverteren uitgelegd

Bronnen:
http://www.businessinsider.com/how-hit-location-based-social-app-foursquare-works-2010-1
http://www.foursquare.org/about
http://business.foursquare.com/ads/
http://adage.com/article/digital/foursquare-opens-ad-program-small-business/244729/

Advertisements
Tagged with: , , , , ,
Posted in Social media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: